söndag 2 juli 2017

Vegetarisk lasagne och vitkålssallad

Dagens lunch blev en succé hos hela familjen! Riktigt god lasagne, helt utan kött. Perfekt att göra storkok av och stoppa in i frysen.


6 port
1 burk krossade tomater
1 zucchini
1 paprika
4-6 champinjoner 
3 morötter
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 msk rapsolja
3 dl vatten
3 msk tomatpure
2 grönsaksbuljongtärningar
0,5 msk balsamvinäger
0,5 msk honung
1,5 dl röda linser
500 gr proteinkeso
250 gr färska lasagneplattor
140 gr riven ost, 10%


Börja med att finhacka alla grönsakerna. Fräs dom mjuka med oljan. Häll sen på tomater, vatten, tomatpure, buljongtärningar, vinäger, honung och linser. Låt de koka under lock i 20-30 min på medelvärme. Rör då och då så det inte kokar fast i botten.
När linserna kokat sönder så häll ner keson i såsen och rör om. 
Varva sen lasagneplattor och såsen. Avsluta med ett lager plattor och ett tunt lager sås och toppa med osten.
Gratinera i ugnen i ca 25-30 min på 200 grader.



Vitkålssallad, 4 port
1 huvud färsk vitkål
1,5 msk äppelcidervinäger
1 msk rapsolja
0,5 msk honung
0,5-1 tsk italiensk salladskrydda

Hacka vitkålen och rör ihop dressingen. Häll på dressingen och rör om. 
Låt den stå i 20-30 min och dra.


1 portion lasagne är 9 sp och 1 port vitkålssallad är 2 sp


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar