Den färska vitkålen som finns just nu är underbart god! Vi äter massor av vitkål just nu.
Just ikväll blev det en enkel gratäng som går att variera i oändlighet. Nästa gång tänkte jag nog köra i hemgjord tacokrydda :)
4 port (rejäla)
1 kg vitkål
600 gr kycklingfile
4 tsk smör- och rapsolja
2,5 dl Milda minimat, 4%
150 gr riven ost, 10%
Salt
Peppar
Lökpulver
Dragon
Strimla vitkålen och stek i 3 omgångar med 1 tsk smör till varje. Krydda och stek den mjuk.
Strimla och stek sen kycklingen och blanda med vitkål och Milda. Rör om och häll upp i en ugnsfast form, toppa med den rivna osten.
Gratinera i ugnen på 225 grader tills dess att osten fått fin färg, ca 20-25 min.
1 portion är 6 sp. Så det är en sp-snål och mättande rätt :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar