torsdag 6 juli 2017

Vitkålsgratäng med kyckling

Den färska vitkålen som finns just nu är underbart god! Vi äter massor av vitkål just nu.
Just ikväll blev det en enkel gratäng som går att variera i oändlighet. Nästa gång tänkte jag nog köra i hemgjord tacokrydda :) 

4 port (rejäla)
1 kg vitkål
600 gr kycklingfile
4 tsk smör- och rapsolja
2,5 dl Milda minimat, 4%
150 gr riven ost, 10%
Salt
Peppar
Lökpulver
Dragon



Strimla vitkålen och stek i 3 omgångar med 1 tsk smör till varje. Krydda och stek den mjuk. 
Strimla och stek sen kycklingen och blanda med vitkål och Milda. Rör om och häll upp i en ugnsfast form, toppa med den rivna osten. 
Gratinera i ugnen på 225 grader tills dess att osten fått fin färg, ca 20-25 min.



1 portion är 6 sp. Så det är en sp-snål och mättande rätt :) 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar