Idag blev det en klassiker till lunch, en rätt som följt med sig jag bodde hemma.
4 port
800 gr kycklingfile
1 msk smör- och rapsolja
1 msk curry
1 msk kycklingfond
4 dl mini fraiche, 5% fett
4 msk mango chutney
1 dl jordnötter
Tärna kycklingen. Smält smöret och rör ner curryn. Fräs på medelvärme i ca 30-60 sek. Vänd ner kycklingen och fräs tills den fått fin färg och nästan är genomstekt. Häll på mini fraichen, kycklingfonden och chutneyn. Låt det puttra på medelvärme i ca 10 min. Strö på jordnötterna. Servera med ris och sallad.
4 port
800 gr kycklingfile
1 msk smör- och rapsolja
1 msk curry
1 msk kycklingfond
4 dl mini fraiche, 5% fett
4 msk mango chutney
1 dl jordnötter
Tärna kycklingen. Smält smöret och rör ner curryn. Fräs på medelvärme i ca 30-60 sek. Vänd ner kycklingen och fräs tills den fått fin färg och nästan är genomstekt. Häll på mini fraichen, kycklingfonden och chutneyn. Låt det puttra på medelvärme i ca 10 min. Strö på jordnötterna. Servera med ris och sallad.
1 portion är 11 sp. Skippar du nötterna, blir det 8 sp/port.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar