Jag har varit sugen på paj länge! Men det är ju inte världens bästa mat om man följer viktväktarna. Men testade att viktväktar-anpassa ett gammalt recept jag ofta gjorde förr.
4 port
Pajdeg:
200 gr naturell kvarg
2 dl havregryn
2 msk vetemjöl
2 tsk fiberhusk
2 msk smör- och rapsolja
Mixa havregrynen till en mjöl, blanda sen alla torra ingredienser i en skål. Blanda ner kvargen och smöret. Rör ihop till en deg. Låt den stå och svälla i ca 10-15 min. Tryck ut degen i en pajform och förgrädda på 225 grader i ca 10 min.
Pajfyllning:
150 gr naturell kvarg
200 gr kalkon, tunna skivor
100 gr riven ost, 10% fett
2 ägg
0,5 dl lättmjöl
svamp efter smak
salt, peppar och paprikapulver
Tärna kalkonen och blanda ihop med resten av ingredienserna. Smaka av med salt, peppar och paprikapulver. Häll upp i pajskalet och grädda i ugnen på 175 grader i ca 20-30 min.
Pajdegen är 5 sp/port och hela pajen 9 sp/port.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar