måndag 29 januari 2018

Linscurry

Sen Viktväktarna lanserade flex har vi ändrat matvanorna här hemma, vegetariskt äts det mer av. Jag har även börjat jobba mer oregelbundet, vilket kräver mer planering. Så jag gjorde en laddning med matlådor så det alltid finns redo om jag inte hinner eller orkar fixa matlåda.




6 port
3 vitlöksklyftor

1 gul lök
3-4 morötter
1 zucchini
1 msk olja
2-3 tsk röd currypasta
3 dl röda linser 
1 burk passerade tomater
1 burk kokosmjölk, lätt
5 dl vatten
Grönsaksbuljong
Salt 



Riv/hacka grönsakerna. Fräs dem i olja tillsammans med currypastan. Var försiktigt så den inte bränns. 
Häll på resten av ingredienserna. Låt det koka upp och småputtra i 30-40 min, tills linserna är färdiga. Rör i botten då och då så det inte bränns fast. 
Smaka av med mera kryddor.


4 sp/port



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar