måndag 6 november 2017

Blomkålssoppa

Vi gillar soppa i vår familj och förra veckan var blomkålen väldigt billig, så torsdagssoppan var självskriven! 


4 port
1 blomkålshuvud
1 gul lök
1 msk rapsolja
2,5 dl milda mat extra, 4%
1 flaska vitt matlagningsvin
3 st grönsaksbuljongtärningar
5-6 dl vatten

Dela blomkålen i mindre buketter och lägg i en kastrull. Skala och hacka löken. Fräs den mjuk på medelvärme i en stekpanna och häll den sen på blomkålen. Häll på resten av ingredienserna, förutom grädden. Koka upp och låt koka på medelvärme i ca 20-30 min, tills blomkålen är ordentligt mjuk. 
Mixa soppan slät och tillsätt grädden. Koka upp och smaka av med salt och peppar.



Vi serverade soppan med några droppar tryffelolja, den var verkligen pricken över i:et! 

SmartPoints-värdet för 1 portion är 2. Tryffelolja räknade jag inte, det var så lite.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar