torsdag 27 april 2017

Kyckling teriyaki

Jag älskar teriyakisås! En blandning av salt och sött. Hittade ett recept i vv-appen som jag gjorde en liten egen tolkning av.



4 portioner (väldigt rejäla)
600 gr kycklingfilé
2 paprikor
1/2 purjolök
1 bukett broccoli 
5-6 champinjoner
1 rödlök
1 klyfta vitkål
3 tsk rapsolja

Teriyakisåsen
1 dl japansk soja
6 msk vatten
2 msk rörsocker 
1 msk honung
2 tsk vitvinsvinäger 
1/2 tsk vitlökspulver 
1/2-1 msk färskriven ingefära
1/2-1 msk maizenamjöl

Börja med att mäta upp alla ingredienserna till såsen, förutom redningen. Koka upp så sockret löser sig. Låt den sen småputtra på låg värme. Öka sen värmen och rör ner redningen.

Hacka alla grönsakerna och dela kycklingen i mindre bitar.


Stek sen grönsakerna i omgångar och lägg i en stor kastrull. Stek sist kycklingen till den är klar. Lägg även den i kastrullen. Häll på såsen och låt de koka upp. Servera med ris eller äggnudlar.



1 portion blev 6 sp. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar