4 portioner (väldigt rejäla)
600 gr kycklingfilé
2 paprikor
1/2 purjolök
1 bukett broccoli
5-6 champinjoner
1 rödlök
1 klyfta vitkål
3 tsk rapsolja
Teriyakisåsen
1 dl japansk soja
6 msk vatten
2 msk rörsocker
1 msk honung
2 tsk vitvinsvinäger
1/2 tsk vitlökspulver
1/2-1 msk färskriven ingefära
1/2-1 msk maizenamjöl
Börja med att mäta upp alla ingredienserna till såsen, förutom redningen. Koka upp så sockret löser sig. Låt den sen småputtra på låg värme. Öka sen värmen och rör ner redningen.
Hacka alla grönsakerna och dela kycklingen i mindre bitar.
Stek sen grönsakerna i omgångar och lägg i en stor kastrull. Stek sist kycklingen till den är klar. Lägg även den i kastrullen. Häll på såsen och låt de koka upp. Servera med ris eller äggnudlar.
1 portion blev 6 sp.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar