måndag 3 april 2017

Kokt fisk med ägg- och persiljesås

Ikväll blev det klassisk husmanskost, uppskattat av hela familjen!


4 portioner

400 gr vit fisk, tex torsk eller liknande
2 fiskbuljongtärningar
5 dl lättmjölk
3 msk smör
3 msk vetemjöl
2 ägg
2-3 msk persilja, fryst

Börja med att koka äggen och låt svalna.
Smält smöret och rör ner vetemjölet. Vispa ner lite mjölk i taget för att undvika klumpar. Smula ner en fiskbuljongtärning. Låt såsen småputtra och rör om ofta så det inte bränns i botten. 
Koka upp vatten med en fiskbuljongtärning, lägg i fisken och sänk värmen. Koka tills fisken är klar, det tar ca 4-5 min beroende på hur stora fiskbitarna är. Lyft upp den och lägg på ett fat.
Hacka ägget och rör ner i persiljan tillsammans med ägghacket. Smaka av med salt och ev lite vitpeppar. 
Servera med kokt potatis och grönsaker.

1 portion utan potatis blir 7sp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar