tisdag 30 januari 2018

Kycklingfärsbiffar med citron och vitlök

Vi har en liten frys men är duktiga på att köpa framförallt kyckling med kort datum och frysa in. Men vi är inte lika duktiga på att plocka fram och tillaga det. Men igår plockade jag fram ett paket med kycklingfärs. Den är inte 0 sp, som vanlig bröstfile, men sp-snål ändå. 
Jag serverade biffarna med ugnsrostade rotfrukter, palsternacka, morötter, rödbetor, sötpotatis och rödlök. Så där blev det även en liten kylskåpsrensning. Himla skönt! Och väldigt gott! Såsen är gjord på avrunnen lättyoghurt och kryddad med persillade och salt. 



Kycklingfärsbiffar, 4 port

500 gr kycklingfärs
Skalet från 1 citron
1 vitlöksklyfta, pressad
1-2 tsk persillade






Blanda ihop till en smet. Klicka ut 8 biffar i en stekpanna och stek på medelvärme tills dem är klar. 




3 sp för 2 biffar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar