måndag 29 maj 2017

Korvstroganoff på kycklingkorv

Till middag idag blev det en klassiker i nyttigare tappning, korvstroganoff gjord på kycklingkorv.



5 portioner 
500 gr kycklingmiddagskorv från Kronfågel
400 gr fryst svamp
2 dl créme fraiche, lätt
1 burk krossade tomater
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1-2 tsk kalvfond
1 tsk rapsolja
Örtsalt

Finhacka löken och riv vitlöken. Fräs mjukt i lite av oljan. Häll på svampen och fräs på medelvärme tills vätskan försvunnit. Häll i en kastrull.
Strimla korven och bryn den i resten av oljan. Häll den i kastrullen. 
På med tomatkross, créme fraiche och kryddor. Låt puttra på medelvärme i ca 20 min. 
Servera med ris eller pasta och grönsaker.

1 portion är 9 sp. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar