onsdag 17 maj 2017

Kycklingfärsjärpar med myntayoghurt


Vi fick prova en väldigt god maträtt sist vi storhandlade på Ica. Den gick hem hos hela familjen! Passa gärna på att göra dubbel sats av järparna, dom passar perfekt att frysa in. 

4 portioner
500 gr kycklingfärs
1 msk tomatpuré
2 tsk spiskummin 
1 vitlöksklyfta
1/2 tsk salt

2 dl turkisk yoghurt, 3,5% fett
10-15 myntablad
1/2-1 krm cayennepeppar 
Salt 

Blanda ingredienserna till färsen och forma 8 järpar. Lägg i en ugnsfast form och kör i ugnen på 200 grader tills dess att järparna är genomstekta. 

Hacka myntan och blanda med yoghurt och kryddor.

Servera med couscous eller ris.


1 portion är 5 sp plus ev tillbehör.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar