måndag 8 februari 2016

Fiskgratäng

När vi beställde mat från mathem sist så var dagens deal färsk torskfilé. Självklart köpte jag det! Jag älskar fisk, särskilt färsk. Det blir så mycket godare. Funderade länge på vad jag skulle hitta på med den och då kom dottern med förslaget om fiskgratäng. Självklart sa jag! 

4 portioner 
600 gr torskfilé, eller annan vit fisk
4 dl mellanmjölk 
1 dl grädde 
1 citron, skal från hela och saft efter smak
2-3 msk gräslök
20 gram maizena
1 fiskbuljongtärning 

Lägg fisken i en ugnsform, salta och peppra. 
Koka upp grädde, mjölk, citronskal,  citronsaft efter smak och buljongtärningen. 
Red av såsen med maizena blandat med lite vatten (ca 2-3 msk) och smaka av med gräslök, salt och peppar.

Häll såsen på fisken. Tillaga i ugnen i ca 20-25 min på 200 grader. 
Vi serverade med potatismos gjort på mjölk, grädde och smör. 


Näringsvärde 1 portion
280 kcal 
10 gr kolhydrater
13 gr fett
31 gr protein 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar