Nu är hösten här på riktigt! Och med den blir man sugen på höstens alla godsaker, som tex pumpa. Ikväll svängde jag ihop en ugnsrostad soppa med butternut-pumpa, morötter och gul lök. Dessa har 0 sp, vilket gör att man kan lägga lite SP på goda smaksättningar.
4 portioner
1 medelstor butternut-pumpa
2 morötter
2-3 gula lökar
2 msk rapsolja
1 msk honung
1 grönsaksbuljongtärning
7 dl vatten
2,5 dl matlagningsgrädde, 4% fett
Sätt ugnen på 225 grader. Skala och dela pumpa, morötter och lök i mindre bitar. Blanda olja och honung och häll på grönsakerna, blanda om och salta med tex flingsalt och dra några drag med pepparkvarnen. Lägg på en plåt och rosta i ugnen tills de blivit mjuka och fått lite färg, ca 30-40 min.
Lägg grönsakerna i en kastrull och häll på 7 dl vatten och buljongtärningen. Koka upp och mixa soppan slät. Häll i grädden och smaka av med salt och peppar.
Varje portion är 4 sp
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar