söndag 15 oktober 2017

Ugnsrostad pumpasoppa

Nu är hösten här på riktigt! Och med den blir man sugen på höstens alla godsaker, som tex pumpa. Ikväll svängde jag ihop en ugnsrostad soppa med butternut-pumpa, morötter och gul lök. Dessa har 0 sp, vilket gör att man kan lägga lite SP på goda smaksättningar.

4 portioner
1 medelstor butternut-pumpa
2 morötter
2-3 gula lökar
2 msk rapsolja
1 msk honung
1 grönsaksbuljongtärning
7 dl vatten
2,5 dl matlagningsgrädde, 4% fett



Sätt ugnen på 225 grader. Skala och dela pumpa, morötter och lök i mindre bitar. Blanda olja och honung och häll på grönsakerna, blanda om och salta med tex flingsalt och dra några drag med pepparkvarnen. Lägg på en plåt och rosta i ugnen tills de blivit mjuka och fått lite färg, ca 30-40 min. 
Lägg grönsakerna i en kastrull och häll på 7 dl vatten och buljongtärningen. Koka upp och mixa soppan slät. Häll i grädden och smaka av med salt och peppar. 



Varje portion är 4 sp

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar