måndag 16 oktober 2017

Fläskytterfile i sötsur sås

Hittade ett recept i viktväktarappen som lät så gott! Som vanligt kan jag inte följa recept utan gjorde min egna twist. Det blev en mustig höstgryta som passar bra till matlåda.

4 portioner
700 gr fläskytterfile
2 röda paprikor
250 gr färska champinjoner
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 burk passerade tomater
3 dl vatten
2 dl rött matlagningsvin
1 msk smör- och rapsolja
1 köttbuljongtärning
1 tsk paprikapulver
0,5-1 tsk chiliflakes



Tärna köttet, paprikan och svampen. Skala och hacka löken och vitlöken. Bryn köttet i 1 tsk smör. Lägg sen i en gryta. Bryn sen grönsakerna i 2 tsk smör. Lägg över i grytan. Häll på resten av ingredienserna, se till att vätskan täcker köttet.
Koka upp och låt det sen puttra på medelvärme i ca 1 timme. Red av med 1 msk maizena om du vill ha lite tjockare sås. Servera med jasminris och en sallad.


Sp-värdet för gryta är 4. Lägg till sp för riset. Jag tog 1 dl = 3 sp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar