Ikväll blev det kycklinglasagne till middag.
6 port
2 burkar krossade tomater
1 zucchini
3 morätter
1 purjolök
500 gr kycklingfärs
4 msk tomatpure
1 msk rapsolja
1 msk vinäger
1/2 msk honung
1 kycklingbuljongtärning
200 gr färska lasagneplattor
500 gr keso (protein eller mini)
150 gr riven ost, 12%
Skala morötterna. Riv morötter och zucchini grovt på rivjärn och finhacka purjolöken. Fräs utan fett på medelvärme i stekpanna tills de mjuknat. Häll grönsakerna i en kastrull tillsammans med tomatkross, tomatpure, honung, vinäger och buljong. Stek under tiden färsen och häll den i kastrullen när den är färdig. Koka upp och låt de puttra i 10-15 min. Smaka av med salt och peppar.
Varva lasagneplattor, köttfärssås och keso i en form. Avsluta med riven ost på toppen.
Kör i ugnen på 200 grader tills osten fått fin färg och lasagneplattorna är färdiga. Det tar ca 20-25 min.
Hela formen är 51 sp
Delar man den på 6 portioner blir det 9 sp/port
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar